De 5 natuurgerichte principes
Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes. Om deze principes te ondersteunen worden – al naar gelang de klachten – verschillende behandelvormen ingezet.

 1. Energie
  De basis van het leven is energie. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Het is daarom van belang om dat wat de energie blokkeert te herstellen zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.
 2. Prikkeloverdracht
  Het goed functioneren van de prikkeloverdracht is van groot belang voor de communicatie tussen de verschillende lichaamssystemen. Het is daarom essentieel hier aandacht aan te besteden.
 3. Reiniging/ontgifting
  Het is onvermijdelijk dat er zowel op fysiek als emotioneel niveau in de loop van het leven een vorm van ballast ontstaat. Aandacht voor reinigen en ontgiften op alle niveaus is van groot belang voor je gezondheid.
 4. Voeding
  Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in de natuurgeneeskunde. Voeding kan vergif zijn, maar ook medicijn. Verkeerde voeding belast het lichaam, goede voeding versterkt het lichaam. Kennis over voeding is daarom voor iedereen die gezond wil worden/blijven enorm waardevol.
 5. Psyche/Bewustzijn
  Emotioneel en mentaal in balans zijn is van groot belang voor je gezondheid. Onverwerkte ervaringen uit het verleden kunnen enorm belastend zijn, net als beperkende overtuigingen en belemmerende gedragspatronen. Door je hiervan bewust te worden kunnen ze veranderd worden. Ik werk met verschillende methodes waarmee je in korte tijd een enorme stap in je persoonlijke groei kunt zetten.