De Helende Reis – The Journey

Bewust worden en loslaten

Een reis naar binnen

We dragen allemaal zaken uit het verleden met ons mee die ons bewust of onbewust behoorlijk dwars kunnen zitten.
De Helende Reis, ook wel Journey therapie genoemd, is een bijzondere methode om emotionele pijn los te laten en weer lekker in je vel te komen zitten. Onder mijn begeleiding maak je een diepgaande innerlijke reis waarbij gebeurtenissen uit het verleden die nog van invloed zijn op het heden getransformeerd worden en niet ondersteunende overtuigingen worden losgelaten.

Worden wie je bent

Het je bewust worden van overtuigingen, aannames, angsten of onzekerheden is de eerste stap naar het kunnen oplossen ervan. Dat lucht enorm op, je levensenergie gaat beter stromen en je voelt je steeds vrijer om te zijn wie je werkelijk bent.
Deze methode is onder andere geschikt bij:
Verminderde stressbestendigheid
Onzekerheid
Het verliezen van een dierbare
Depressieve gevoelens
Burn-out
Behoefte aan persoonlijke ontwikkeling

Vergeving

Een van de aspecten waar tijdens een helende reis aandacht aan gegeven wordt is vergeving. Hiervoor word je door een aantal stappen heengeleid die zowel ruimte geven aan je eigen pijn als begrip oproepen voor het onvermogen van de ander. De lading van de hele situatie smelt weg en er ontstaat ruimte om met een andere blik naar het hele gebeuren te kijken en ruimte voor vergeving.

Innerlijke heelheid

Door te vergeven zet je een enorme stap in je persoonlijke groei. Je compassie wordt groter, je voelt je meer heel in jezelf, verbonden met anderen en met het leven. Vergeven doe je dan ook niet in eerste instantie voor de ander, je doet het om jezelf te bevrijden.
Het is niet zo dat door te vergeven je het gedrag van de ander goedkeurt, je krijgt wel begrip voor de pijn in hem of haar die maakte dat hij/zij zich zo gedroeg. Vergeven helpt om boosheid, verdriet en angst op te lossen. Het vergroot je vermogen tot liefhebben en het ervaren van eenheid.

De oorsprong van de Helende Reis

In haar boek ‘de Helende Reis’ (the Journey) beschrijft Brandon Bays hoe zij zichzelf genas van een tumor in haar buik door diep in haar ziel te duiken en de ladingvolle gebeurtenissen uit haar leven volledig te verwerken. Deze ervaring was de aanzet tot het ontwikkelen van de methode “de Helende Reis” die al vele mensen geholpen heeft zichzelf te bevrijden van levenslange klachten en emotionele blokkades.

Je bent van harte welkom!

Helende Reis tijden

  • In overleg

Tarieven Helende Reis

  • € 70,- per uur