Gezondheidscoaching

Vol energie en lekker in je vel

Til je gezondheid naar een hoger niveau

Gezondheidscoaching bestaat uit een heel pallet aan werkvormen die heel persoonlijk ingezet kunnen worden al naar gelang jouw wensen en/of klachten. Het is enorm zinvol om je levensstijl (voeding, beweging, ontspanning) eens goed te bekijken om te zien waar verbetering mogelijk is. Hoe zou het zijn om je energieniveau te verhogen? Ervaar je te veel stress? Ben je bereid om je suikerverslaving los te laten? Wil je zo goed mogelijk omgaan met je chronische ziekte? Ik geef je graag handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Je bent wat je eet

Nog steeds wordt de enorme waarde van gezonde voeding onderschat. Terwijl iedereen het weet: je bent wat je eet. Wil je wel je voedingspatroon veranderen maar weet je niet hoe of weet je niet zeker hoe gezond je eigenlijk eet, wil je afvallen, wil je meer energie, een mooiere huid, minder last van chronische klachten? Laat je dan coachen. Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in voeding en bied ik ondersteuning bij het optimaliseren van je voedingspatroon.
Je voedingsgewoonten veranderen kan lastig zijn. Je hoeft echter niet alles in één keer om te gooien. Samen kunnen we bespreken welke stappen haalbaar zijn in het loslaten van slechte voeding en het toevoegen van gezonde voeding.

 

Diepe ontspanning

Al eeuwenlang en in vele culturen wordt massage ingezet om de gezondheid te verbeteren. Het helpt bij het ontgiften van het lichaam, vermindert vele pijnklachten, maakt je gewrichten soepeler en je spieren meer ontspannen. Ook stimuleert het de bloedcirculatie, ontspant het zenuwstelsel en heeft een balancerend effect op de hormoonhuishouding.
Maar het effect van massage gaat veel verder dan alleen de voordelen die het heeft voor je lichaam en je gezondheid, het geeft ook een diepe, helende ontspanning. Aanraking voedt je lichaam en je geest.

Voet-reflexologie

Behalve dat voetmassage als enorm prettig en ontspannend wordt ervaren, kan het worden ingezet bij diverse lichamelijke klachten en zelfs om emotioneel meer in balans te komen.  In je voeten is namelijk je hele lichaam gespiegeld; ieder deel van je lichaam en al je organen hebben een corresponderend deel op je voeten. Door die zones te masseren herstel je de balans en versterk je het zelfgenezend vermogen van het lichaam. In veel landen (China, India, Japan) wordt voetmassage al eeuwenlang ingezet om de gezondheid te bevorderen. In het Westen wordt het ook steeds meer hiervoor ingezet.

Massage tijdens je zwangerschap

Zwangerschapsmassage is een natuurgeneeskundige behandeling om je lichaam tijdens je zwangerschap te ondersteunen. Je zwangerschap is een periode waarin er veel gebeurt in je lichaam. Zo worden onder invloed van hormonen je gewrichtsbanden wat losser. Je kunt last krijgen van je nek en schouders, je rug, je bekken of je heupen. Ook kun je vocht vasthouden, spierkrampen krijgen en slecht slapen. Massage verlicht het ongemak van deze klachten. Daarnaast is ontspanning tijdens je zwangerschap ook van groot belang. Massage geeft een diepe ontspanning waardoor je prettig in je vel komt te zitten.

Massage voor kinderen

Massage biedt een kind een moment van rust en ontspanning in deze wereld waarin er zo veel prikkels zijn en er zo veel eisen aan hen gesteld worden. Kinderen zijn dol op aanraking en massage geeft hen een moment om even helemaal niets te hoeven doen, ze hoeven er alleen maar te zijn. Ze geven zich dan steeds meer over aan een ontspanning waarmee ze vervolgens in het dagelijkse leven makkelijker verbonden blijven.

Babymassage

Als je kindje tussen de 6 weken en 9 maanden oud is, is het mogelijk een cursus babymassage te volgen. Of een aantal privélessen te nemen, eventueel samen met je partner. Je baby masseren is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van je kindje. Het heeft een positieve uitwerking op diverse lichaamsfuncties en verhoogt de afweer tegen ziekten.

Tarieven 

  •    € 65,00 per uur
  •    € 32,50 per half uur
  •    € 48,75 per 3 kwartier
  •    € 97,50 per anderhalf uur