Hypnotherapie

In contact met je onbewuste

Wat is het niet, wat is het wel?

Het is niet:

– De controle verliezen.
– Helemaal van de wereld zijn.
– Eng.
– Gevaarlijk.
– Show.

Het is wel:

– Een methode om in contact te komen met je onbewuste en daar de onderliggende oorzaak van je probleem op te lossen.
– Een prettige ontspannen trance waarin je veel inzicht kunt krijgen in je blokkades en beperkende overtuigingen en die kunt transformeren.

Herken je dit?

Je besluit staat vast, vanaf nu zal je niet meer snoepen en/of roken, te veel alcohol drinken, bang zijn, boos zijn, te laat komen of nagelbijten.

Maar voor je het weet… doe je het toch weer… Hoe kan dat toch? Het is niet omdat je geen zelfdiscipline hebt of omdat het je ontbreekt aan doorzettingsvermogen, Het heeft een andere reden. Zeker 95% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onbewuste. Van dat ‘onbewuste’ en zijn drijfveren ben je je dus niet bewust, dat maakt het enorm lastig om bepaald gedrag of bepaalde gevoelens te veranderen. Op deze foto zie je de weerspiegeling van het topje van de ijsberg in het water, wat je niet ziet is de enorme ijsberg die zich onder water bevindt.

In hypnose kun je wèl bij wat er allemaal speelt in je onbewuste (onder water) en daarmee pak je je probleem bij de wortel aan.

Je lei schoonvegen

Lichamelijke klachten, emotionele problemen, onverwerkte emoties en angsten kunnen je levensvreugde behoorlijk in de weg zitten. Hoe zou het zijn om vrij te zijn van deze belemmeringen? Hypnotherapie helpt je daarbij.

In onze kindertijd ontstaan er vaak allerlei negatieve aannames over onszelf die ons behoorlijk dwars kunnen zitten, al zijn we ons daar meestal niet van bewust. Aannames zoals, “ik ben niet goed genoeg”, “ik kan dit niet”, “niemand houdt van mij”, “het gaat toch niet lukken”. Die aannames ontstaan lang niet altijd door een traumatische ervaring. De gebeurtenis kan zelfs vrij onschuldig zijn. Het is de stapeling van gelijksoortige gebeurtenissen die de aanname steeds meer versterkt. Stel dat je als peuter op de markt je moeder even kwijtraakt en je je enorm onveilig en onbeschermd voelde daardoor. Met iedere vergelijkbare ervaring kan dat gevoel zich verdiepen tot het uiteindelijk alle ervaringen in je leven kleurt.

Voor meer traumatische en ingrijpende gebeurtenissen geldt het nog veel meer dat deze ervaringen van blijvende invloed zijn op allerlei aspecten van je leven. Hypnotherapie helpt om de lading van die ervaringen schoon te spoelen zodat je er vrij van bent en met een schone lei weer verder kunt. Wat een geschenk!

Neem contact op

Hypnotherapie tijden

  • In overleg

Tarieven Hypnotherapie

  • € 65,- per uur