Hypnotherapie

In contact met je onderbewustzijn

Herken je dit?

Je besluit staat vast, vanaf nu zal je niet meer snoepen en/of roken, te veel alcohol drinken, bang zijn, boos zijn, te laat komen of nagelbijten. Maar voor je het weet doe je het toch weer… Hoe kan dat toch? Het is niet omdat je geen zelfdiscipline hebt of omdat het je ontbreekt aan doorzettingsvermogen, het heeft een andere reden. 95% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewuste. Van dat ‘onderbewuste’ en zijn drijfveren ben je je helemaal niet bewust en dat maakt het enorm lastig om bepaald gedrag of bepaalde gevoelens te veranderen. 

De onderliggende oorzaak

Emotionele problemen, onverwerkte emoties, angsten en beperkende overtuigingen kunnen je gezondheid en levensvreugde behoorlijk in de weg zitten. Het is enorm bevrijdend om vrij te zijn van deze belemmeringen.
Hypnotherapie maakt het mogelijk om een kijkje te nemen in je eigen onderbewuste en wat daar allemaal speelt. Je krijgt inzicht in de onderliggende oorzaken van je problemen en ze worden verwerkt, losgelaten en/of getransformeerd.

Aannames over onszelf

In onze kindertijd ontstaan er vaak allerlei negatieve aannames over onszelf die ons behoorlijk dwars kunnen zitten, al zijn we ons daar meestal niet van bewust. Aannames zoals, “ik ben niet goed genoeg”, “ik kan dit niet”, “niemand houdt van mij”, “het gaat toch niet lukken”. Die aannames ontstaan lang niet altijd door een traumatische ervaring. De gebeurtenis kan zelfs vrij onschuldig zijn. Het is de stapeling van gelijksoortige gebeurtenissen die de aanname steeds meer versterkt. Stel dat je als peuter op de markt je moeder even kwijtraakt en je je enorm onveilig en onbeschermd voelde daardoor. Met iedere vergelijkbare ervaring kan dat gevoel zich verdiepen tot het uiteindelijk heel veel ervaringen in je leven gaat kleuren.

Een schone lei

Voor meer traumatische en ingrijpende gebeurtenissen geldt het nog veel meer dat deze ervaringen van blijvende invloed zijn op allerlei aspecten van je leven. Hypnotherapie helpt om de lading van die ervaringen schoon te vegen zodat je er vrij van bent en met een schone lei weer verder kunt.

Je bent van harte welkom!

Hypnotherapie tijden

  • Op afspraak

Tarieven

  • € 65,- per uur