Natuurgeneeskunde

Terug naar de natuur

Versterk je zelf-genezend vermogen

In de natuurgeneeskunde worden natuurlijke methoden en natuurlijke middelen gebruikt om het lichaam in balans te brengen en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken. Voeding, Een Gezonde Levensstijl en aandacht voor wat er op Emotioneel, Mentaal en Spiritueel gebied ervaren wordt, spelen daarbij een belangrijke rol. Er wordt altijd holistisch gekeken; naar de hele mens, naar lichaam en geest.
Afhankelijk van de wensen en klachten kunnen er verschillende behandelvormen worden ingezet.

Let food be thy medicine

Gezonde voeding zou je de basis van de natuurgeneeskunde kunnen noemen. De Griekse arts Hippocrates (geboren 460 voor Christus) zei het al: “laat voeding je medicijn zijn, je medicijn zal voeding zijn”.
Ook de arts en filosoof Maimonides (1138 geboren in Spanje) zei:
“Laat niets dat met een dieet kan worden behandeld, op een andere manier worden behandeld”. Deze belangrijke inzichten is in de Westerse geneeskunde helaas naar de achtergrond geraakt. Terwijl er al veel wetenschappelijk onderzoek aanwijst dat door de verandering van je voedingspatroon veel ernstige ziekten als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en obesitas enorm kunnen verbeteren of zelf genezen.