Over mij

“Ik help mensen om het beste uit zichzelf te halen en dat te leven.”

Ik help bij het vinden van antwoorden

Toen ik – meer dan 27 jaar geleden – begon met het geven van yogales en massages viel het mij op dat mensen mij allerlei vragen gingen stellen over hun gezondheid en over de uitdagingen op hun levenspad. Dat riep bij mij een verlangen op om me verder te ontwikkelen zodat ik een antwoord op hun vraag zou kunnen bieden, een wens om echt wat voor hen te kunnen betekenen. Dat in combinatie met een aardige leergierigheid zorgde er voor dat ik vele opleidingen en trainingen volgde en steeds meer mensen ging coachen, zowel bij het verbeteren van hun gezondheid als bij het emotioneel en mentaal in balans zijn. Inmiddels ben ik erachter dat het enorm waardevol is om mensen te laten ontdekken dat het beste antwoord al in henzelf aanwezig is, ik help alleen even het te vinden.

Met de paplepel ingegeven

Met een arts (gespecialiseerd in natuurgeneeskunde) als vader en een yoga docente als moeder was er in ons gezin veel aandacht voor een gezonde levensstijl, natuurlijke voeding en persoonlijke ontwikkeling. Met kerst las mijn vader ons voor uit boeken met diepgang zoals Jonathan Livingston Seagull.

‘Geloof niet wat je ogen je vertellen. Alles wat je ziet is begrensd. Leer met je gevoel te kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen’
Uit Jonathan Livingston Zeemeeuw van Richard Bach

Yoga en Massage

Met het diploma sportmassage (1986) als basis breidde ik mijn kennis en ervaring als masseur uit met opleidingen in bindweefselmassage, intuïtieve massage, Oosterse massagetechnieken, Shantala massage voor baby’s en volwassenen en in stoelmassage. In India volgde ik een training in deep tissue massage.

De opleiding tot Yoga docent volgde ik bij het opleidingsinstituut Osmose (1992) en Zwangerschapsyoga bij de Y.O.L. (1994).

Accreditatie Journey practitioner

Ik behaalde mijn accreditatie voor Journey practitioner (de Helende Reis) in 2004 bij Brandon Bays in Londen.
Ik heb “The School for The Work” met Byron Katie gedaan in Duitsland (2005) en de coach-opleiding “The Working Coach” van Janaki van den Brink (2005).
Mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut volgde ik bij Apeiron te Venlo (2007). Naast voeding en (Bach)Bloesemremedies werd er bij deze opleiding veel aandacht gegeven aan het emotioneel en mentaal in balans komen en blijven.
Bij Sonnevelt Opleidingen volgde ik de verkorte opleiding tot Essential Coach (2009).
In 2013 behaalde ik het certificaat voor EFT Practitioner en EFT Master.

Leven in Balans

Er blijven nieuwe opleidingen op mijn pad komen die mij helpen om anderen te helpen om op alle niveau’s te leven in balans.
In 2017 haalde ik – als derde Nederlander – het certificaat “Human Potential Coach”. aan het Bulletproof Trainings Institute.
En in 2018 het certificaat voor Hypnotherapie Practitioner, bij het Hypnose Instituut Nederland.
In mei 2018 volgde ik het Life Transformation Program bij het Hippocrates Health Institute in Florida.