Ik help mensen graag op weg

Toen ik – meer dan 30 jaar geleden – begon met het geven van yogales en massages viel het mij op dat mensen mij allerlei vragen gingen stellen over hun gezondheid en over de uitdagingen op hun levenspad. Dat riep bij mij een verlangen op om me verder te ontwikkelen zodat ik een antwoord op hun vraag zou kunnen bieden, een wens om echt wat voor hen te kunnen betekenen. Dat in combinatie met een aardige leergierigheid zorgde er voor dat ik vele opleidingen en trainingen volgde en steeds meer mensen ging coachen, zowel bij het verbeteren van hun gezondheid als bij het emotioneel en mentaal in balans zijn en bij hun persoonlijke ontwikkeling..

Met de paplepel ingegeven

Ik ben geboren op Curaçao en nog steeds dol op Zee, Zon en Zwemmen. Met een arts (gespecialiseerd in natuurgeneeskunde) als vader en een yoga docente als moeder was er in ons gezin veel aandacht voor een gezonde levensstijl, en persoonlijke ontwikkeling. Met kerst las mijn vader ons voor uit boeken met diepgang zoals Jonathan Livingston Seagull.

Geloof niet wat je ogen je vertellen. Alles wat je ziet is begrensd. Leer met je gevoel te kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen’
Uit Jonathan Livingston Zeemeeuw van Richard Bach

Het begon met Yoga en Massage

Als tiener begon ik mijn moeder te masseren die – vanwege en beenlengte verschil – veel pijn in haar rug en nek had. Ik merkte dat mijn handen gewoon wisten wat ze moesten doen. Ik volgde verschillende massage opleidingen, van sportmassage als basis tot meer gespecialiseerde opleidingen als bindweefselmassage, Shantala babymassage en (voet)reflexologie. In India volgde ik een training in deep tissue massage.
Ik volgde een opleiding tot Yoga docent en Zwangerschapsyoga docent.
Ik ervaar het als heel bijzonder om mensen al meer dan 25 jaar op les te hebben.

Persoonlijke ontwikkeling

Daarna volgde ik meerdere opleidingen om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en innerlijke ontwikkeling.
Ik behaalde mijn accreditatie voor Journey practitioner (de Helende Reis) in 2004 bij Brandon Bays in Londen.
Ik volgde een opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut en Voetreflexologie, Hypnotherapeut, Vortex Healing, EFT Practitioner en Master en deed verschillende coach opleidingen in binnen- en buitenland. Waaronder Human Potential Coach aan het Bulletproof Trainings Institute. 

.

Leven in Balans

Er blijven nieuwe opleidingen op mijn pad komen die mij helpen om anderen te helpen om op alle niveau’s te leven in balans en de beste versie van zichzelf te worden.
Ik vind het heerlijk om me te blijven ontwikkelen.
In 2018 volgde ik het Life Transformation Program bij het Hippocrates Health Institute in Florida. Een intensieve drieweekse training in gezond eten en leven. Gezonde voeding en leefstijl is altijd belangrijk voor me geweest en door dit programma te volgen ben ik nog veel meer gaan beseffen hoe de juiste voeding kan bijdragen niet alleen aan je lichamelijke gezondheid, maar zeker ook aan je geestelijke.