Over mij

“Ik help mensen om het beste uit zichzelf te halen en dat te leven.”

Ik help bij het vinden van antwoorden

Toen ik – meer dan 25 jaar geleden – begon met het geven van yogales en massages viel het mij op dat mensen mij allerlei vragen gingen stellen over hun gezondheid en over de uitdagingen op hun levenspad. Dat riep bij mij een verlangen op om me verder te ontwikkelen zodat ik een antwoord op hun vraag zou kunnen bieden, een wens om echt wat voor hen te kunnen betekenen. Dat in combinatie met een aardige leergierigheid zorgde er voor dat ik vele opleidingen en trainingen volgde en steeds meer mensen ging coachen. Inmiddels ben ik erachter dat het enorm waardevol is om mensen te laten ontdekken dat het beste antwoord al in henzelf aanwezig is, ik help alleen even het te vinden.

Met de paplepel ingegeven

Met een arts (gespecialiseerd in natuurgeneeskunde) als vader en een yoga docente als moeder was er in ons gezin veel aandacht voor een gezonde levensstijl, natuurlijke voeding en persoonlijke ontwikkeling. Met kerst las mijn vader ons voor uit boeken met diepgang zoals Jonathan Livingston Seagull.

‘Geloof niet wat je ogen je vertellen. Alles wat je ziet is begrensd. Leer met je gevoel te kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen’

Uit Jonathan Livingston Zeemeeuw van Richard Bach

Massage en Yoga

Met het diploma sportmassage (1986) als basis breidde ik mijn kennis en ervaring als masseur uit met opleidingen in bindweefselmassage, intuïtieve massage, Oosterse massagetechnieken, Shantala massage voor baby’s en volwassenen en in stoelmassage. In India volgde ik een training in core integration en deep Yoga massage.

De opleiding tot Yoga docent volgde ik bij het opleidingsinstituut Osmose (diploma 1993) en Zwangerschapsyoga bij de Y.O.L. (1994).

Accreditatie voor Journey practitioner

Ik behaalde mijn accreditatie voor Journey practitioner (de Helende Reis) in 2004 bij Brandon Bays in Londen.

Ik heb “The School for The Work” met Byron Katie gedaan in Duitsland (2005) en de coach-opleiding “The Working Coach” van Janaki van den Brink (2005).

Mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut volgde ik bij Apeiron te Venlo (2007). Bij Sonnevelt Opleidingen volgde ik de verkorte opleiding tot Essential Coach (2009).

Als derde Nederlander Human Potential Coach

Hoewel mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut jarenlang erkend werd moest ik, om vergoed te blijven door de zorgverzekeraars, een door hen erkende opleiding HBO Medisch Basiskennis doen; ik behaalde dat diploma bij de School voor Homeopathie.

In 2017 haalde ik – als derde Nederlander – het certificaat “Human Potential Coach”. aan het Bulletproof Trainings Institute.
En in 2018 het certificaat voor Hypnotherapie Practitioner, bij het Hypnose Instituut Nederland.