Persoonlijke Groei

Verhoog je bewustzijn

Persoonlijke groei zou je ook bewustzijns-ontwikkeling kunnen noemen. Want het een leidt tot het ander. Behalve met de Helende Reis werk ik in mijn praktijk ook met een aantal andere methoden die dat proces op gang brengen. Ze werken allemaal net wat anders, maar het resultaat is hetzelfde; ze geven inzicht in wat er op een dieper niveau speelt en helpen oude pijn, belemmeringen en blokkades te transformeren zodat je bewustzijn zich kan ontvouwen.

Vergeving

Door te vergeven zet je een enorme stap in je persoonlijke groei. Vergeven kun je oefenen, net als een spier. Door te vergeven groeit je compassie, je voelt je meer heel in jezelf, verbonden met anderen en met het leven. Vergeven doe je dan ook niet in eerste instantie voor de ander, je doet het om jezelf te bevrijden. Het is niet zo dat door te vergeven je het gedrag van de ander goedkeurt, je krijgt wel begrip voor de pijn in hem of haar die maakte dat hij/zij zich zo gedroeg. Vergeven helpt om boosheid, verdriet en angst op te lossen. Het vergroot je vermogen tot liefhebben en het voelen van eenheid.

Compassie

Tijdens een vergevings-sessie word je door een aantal stappen heengeleid die zowel ruimte geven aan je eigen pijn als begrip oproepen voor het onvermogen van de ander. De lading van de hele situatie smelt weg en er ontstaat ruimte voor vergeving.
Als je van vergeven een levenshouding maakt groei je naar een persoon die niets meer hoeft te vergeven omdat je zo je eigen innerlijke heelheid ervaart dat het onbeholpen, nare gedrag van anderen je niet meer kwetst. Je hebt begrip voor hun pijn en mededogen met hun onbewustheid.

The Work, van Byron Katie

Als mensen denken wij de hele dag door. We denken van alles over het verleden, over de toekomst en over ons leven nu. Veel van die gedachten zijn overtuigingen, aannames en oordelen die, als je ze nader onderzoekt, helemaal niet waar blijken te zijn. Al die gedachten hebben een enorme invloed op ons. Ze bepalen hoe we ons voelen en ze bepalen de keuzes die we in ons leven maken.
Om samen je gedachten te onderzoeken kan een enorme ontdekkingsreis zijn en zal je helpen om oude overtuigingen – die je eigenlijk alleen maar beperken – los te laten.
Deze methode maakt heel mild, zowel naar jezelf als naar de ander. Je leert jezelf beter kennen en de ander meer te zien zoals hij of zij werkelijk.

Leren houden van wat er is

Het is heel menselijk om je te verzetten tegen de problemen die je ervaart, hoewel dat verzet het probleem vaak alleen maar groter maakt. Met een beetje hulp leer je je problemen op een andere manier te bekijken. Je verzet tegen de realiteit smelt weg, er komt meer acceptatie en je bereidheid om te omarmen wat er is op dit moment groeit.
Naast het onderzoeken van wat er allemaal in je hoofd omgaat is er ook ruimte voor je gevoelens. Gevoelens die je door omstandigheden onder de mat hebt moeten schuiven of die je jezelf niet hebt durven toestaan.

EFT: leven in balans

EFT staat voor: Emotional Freedom Techniques en is een eenvoudig te leren, maar diep werkende methode, die ook heel goed als zelfhulp methode ingezet kan worden.
Met EFT kun je vele zaken aanpakken zoals lichamelijk ongemak, pijn, stress, slapeloosheid, verslaving, beperkende overtuigingen en onzekerheid. Al deze zaken geven uiteindelijk een negatieve emotie en staan je persoonlijke ontwikkeling in de weg.
Met EFT kun je heftige emoties verzachten en de lading van onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden weghalen. Dat ‘verleden’ kan ook een ruzie zijn die je gisteren had.

Je issues afpellen

Als je lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit is het heel bevrijdend om, met EFT, zelf iets te kunnen doen om weer in balans te komen en daarmee ruimte te maken voor de groei van je bewustzijn. In plaats van af te wachten tot het weer beter gaat kun je je actief inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen.
Door een aantal keer onder begeleiding EFT te doen leer je hoe je het precies toe moet passen en hoe je als het ware je issues ‘af kunt pellen’ om er op die manier steeds vrijer van te zijn en je steeds beter te voelen.
In het kort komt het erop neer dat, terwijl je je zoveel mogelijk verbindt met de klacht, emotie of overtuiging waar je last van hebt, je klopt op een aantal acupunctuurpunten. Door op die punten te kloppen klop je als het ware dat wat vast zit los en gaat je energie weer stromen.

Je bent wat je eet

Een andere manier om je persoonlijke ontwikkeling  te versnellen en je bewustzijn te laten groeien is door je voedingspatroon aan te passen. Je bent wat je eet. Door zuiver te gaan eten wordt  niet alleen je lichaam gezonder, het heeft ook een enorm effect op je geest. Met zuiver eten bedoel ik voedsel dat niet bewerkt is, dat niet uit een pakje, zakje of uit een fabriek komt, maar uit de natuur. Je hoeft niet in een keer radicaal alles om te gooien, maar je kunt er wel steeds meer bij stil staan waar het voedsel op de bord vandaan komt. Hoe is het geproduceerd? Wat is er mee gedaan voordat het op je bord kwam? Zijn er chemische stoffen aan toegevoegd? En als je vlees eet: wat voor leven heeft dat dier gehad? Hoe is het behandeld? Hoe is het gevoed? Hoe is het geslacht? Ik help je graag op weg met het aanpassen van je voeding zodat je kunt ervaren wat dat met je bewustzijn doet.

Je bent van harte welkom!

Persoonlijke groei tijden

  • € 65,- per uur

Tarieven

  • € 65,- per uur