Voeding & Leefstijl

Leefstijl geneeskunde

Steeds meer wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd wat in de natuurgeneeskunde altijd al bekend was: je leefstijl bepaalt voor een groot deel je gezondheid. Gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning (met een mooi woord: stress reductie) zijn daarbij allemaal van groot belang. Dat is erg positief, want het betekent dat er aan veel (chronische) ziekten wel degelijk wat te doen is. Ik begeleid je graag naar een (nog) betere gezondheid en meer vitaliteit.

Je bent wat je eet

Nog steeds wordt de waarde van de juiste voeding voor je gezondheid enorm onderschat. Terwijl iedereen het weet: je bent wat je eet!
Gezonde voeding heeft in de natuurgeneeskunde altijd een belangrijke rol gespeeld. Gelukkig is er steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat (vooral plantaardige) voeding een enorme rol speelt bij gezond worden en gezond blijven. Voeding kan vergif zijn, maar ook medicijn. Verkeerde voeding belast het lichaam, goede voeding versterkt het lichaam. Kennis over voeding is daarom voor iedereen van belang.

Stap voor stap veranderen

Je voedingsgewoonten veranderen kan lastig zijn. Je hoeft echter niet alles in één keer om te gooien. Samen kunnen we bespreken welke stappen haalbaar zijn in het loslaten van slechte gewoontes en het toevoegen van gezonde voeding. Wil je wel je voedingspatroon veranderen maar weet je niet hoe, weet je niet zeker hoe gezond je eigenlijk eet, wil je afvallen, wil je meer energie, een mooiere huid, minder last van chronische klachten? Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in voeding, geef ik informatie en bied ik ondersteuning bij het veranderen van je voedingspatroon.

Het juiste gewicht

Steeds meer volwassenen en kinderen hebben overgewicht. Overgewicht is een belasting voor je lichaam en maakt je kwetsbaarder voor allerlei ziekten zoals hart- en vaatziekte, hoge bloeddruk en suikerziekte, om er maar een paar te noemen. Daarom is het hebben van het juiste gewicht enorm belangrijk. Met de juiste informatie is het veel makkelijker om dat te bereiken.

Maak van ontspanning prioriteit

Zelfs als je helemaal lekker in je vel zit is het bevorderlijk voor je gezondheid om aan stress reductie te doen, want een zekere spanning ervaren we allemaal. Stress is enorm belastend voor je immuunsysteem en maakt je daarom vatbaarder voor ziekten. Het kan ontstaan door lichamelijke klachten, maar ook door levensomstandigheden zoals het gevoel te veel ballen in de lucht te moeten houden, onverwerkte emoties, problemen door je werk, relaties of het drukke gezinsleven. Stress kan zich op vele manieren uiten bijvoorbeeld door: slechter slapen, snel geïrriteerd zijn, vermoeidheid of het gevoel uit balans te zijn.

Stress Reductie

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je je stress kunt verminderen. Via je lichaam kun je dat doen door veel te bewegen; sporten, wandelen, fietsen, zwemmen, yoga. Ook meditatie en massage kunnen enorm helpen. Op emotioneel en mentaal niveau kun je stress verminderen door je hart te luchten, onverwerkte emoties te uiten of van je af te schrijven. Om ontspannen te leven is het belangrijk om te leren loslaten en te accepteren wat er is. Ook het bewust worden van je grenzen en het achter jezelf te staan in het weten dat je goed bent zoals je bent draagt bij aan een ontspannen leven. Methodes als de Helende Reis en EFT kunnen daarbij helpen.

Het belang van bewegen

Veel bewegen is enorm belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam. Van krachttraining tot yoga, van zwemmen tot fietsen, dansen, rennen, wandelen. Zoek iets dat bij je past. Hoe ouder je wordt hoe meer je zou moeten bewegen.
Om je gezondheid te herstellen en te behouden heb je energie nodig. En van bewegen krijg je energie. Bewegen geeft namelijk een signaal naar je mitochondriën (de energiefabrieken in je cellen) om zich te vermenigvuldigen.
Ik maak graag een persoonlijk bewegingsprogramma voor je.

Je bent van harte welkom!

Voeding & leefstijl tijden

  • Op afspraak.

Tarieven

  • € 70,- per uur