Voetreflexologie

In balans door voetmassage

Voeten als spiegel van het lichaam

Ieder deel van  je lichaam en al je organen hebben een corresponderend deel op je voeten. Het masseren van een bepaalde zone op de voeten heeft dan ook een effect op het corresponderende deel van het lichaam. Daarom kun je via de voeten het hele lichaam behandelen. De massage herstelt de balans en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Een eeuwenoude methode

Al eeuwenlang en in veel landen (waaronder China, India en Japan) wordt voetreflexologie met veel succes ingezet om de gezondheid te bevorderen. Ook in het Westen wordt deze effectieve methode steeds meer hiervoor ingezet.

Sommige punten op de voeten kunnen gevoelig zijn, maar voetreflexologie wordt over het algemeen als heel prettig en rustgevend ervaren.

Diepe ontspanning en balans

Naast het helende effect op diverse klachten geeft voetreflexologie ook een diepe ontspanning. In de tijd waarin we leven is dit belangrijker dan ooit. De ontspanning kun je niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel en geestelijk voelen. Voetreflexologie helpt je om emoties en ervaringen te verwerken en los te laten en zo meer in balans te zijn.

Behandeling van klachten

Voetreflexologie kan ingezet worden bij veel verschillende klachten. Zo zijn er onder andere speciale massages voor het spijsverteringssysteem, de luchtwegen, spieren en gewrichten, ter ondersteuning van het lymfesysteem en om het immuunsysteem te versterken. Ook worden er goede resultaten behaald bij hoofdpijn, huidaandoeningen en stress.

Indien gewenst kan een behandelplan worden opgesteld om een bepaalde klacht te behandelen.

Westerse en Chinese reflexologie

Ik ben opgeleid in zowel de Westerse als de Chinese voetreflexologie. De combinatie van beide invalshoeken geeft de behandelingen extra diepgang.

Vergoeding door zorgverzekering

Indien je aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling door de meeste zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed.

.

Voetreflexologie voor baby’s en kinderen

Voetreflexologie is heel goed in te zetten bij allerlei kwaaltjes die veel bij baby’s en kinderen voorkomen. Het ondersteunt de spijsvertering waardoor baby’s minder krampjes hebben en baby’s en oudere kinderen een betere ontlasting en minder buikpijn. Door het balancerende effect gaan ze ook beter slapen en doorslapen.
Voetreflexologie versterkt het immuunsysteem, helpt daarom om sneller een verkoudheid en oog- of oorontsteking te overwinnen.
De behandeling geeft snel resultaat en maakt baby’s en kinderen meer ontspannen.
Tijdens een behandeling leer ik de moeder/vader de belangrijkste punten voor specifieke klachten zodat ze er thuis mee door kunnen gaan. Je kind masseren geeft veel plezier en versterkt de binding.

Wat cliënten ervaren bij een voetreflex behandeling:

Super relaxerend, Na de behandeling was mijn hoofdpijn weg.    Paul

De behandeling is heerlijk ontspannend en professioneel. Daantje kan goed uitleggen welke punten in je voet met welke organen zijn gelinkt en welke werking er dus van de massage uit gaat.   Eva

Fijne, stevige manier van masseren. Veilige en fijne sfeer.    Rik

Reflexologie ontvangen in een hele plezierige setting, prettige sfeer en fijne uitleg. Je kunt merken dat Daantje veel ervaring heeft. Ellen

Neem gerust contact op!

Voetreflexologie tijden

  • In overleg

Tarieven Voetreflexologie

  • € 70,00 per uur
    € 52,50 per drie kwartier
    € 40,00,- per 34 minuten
    € 35,00 per half uur