Yoga

Iedere week een moment voor jezelf

De lessen worden tegelijkertijd in de yogaruimte in Bilthoven gegeven en online via Zoom.

Hatha Yoga

De meest bekende vorm van yoga in het Westen is Hatha Yoga, doorgaans gewoon “Yoga” genoemd. Het is een eeuwenoud systeem van lichaamshoudingen en bewegingen die je lichaam soepeler en meer ontspannen maken.

Maar het effect van yoga gaat veel verder dan alleen het lichamelijke niveau; het draagt bij aan harmonie en verbinding tussen lichaam en geest en geeft innerlijke rust.

Voor iedereen

Yoga is niet prestatiegericht en kan daarom binnen ieders eigen lichamelijke mogelijkheden gedaan worden, zelfs als die beperkt zijn. De lessen zijn dan ook geschikt voor zowel jongeren als ouderen, mannen als vrouwen, beginners als gevorderden.

Onderdelen van de yoga

Beweging
De oefeningen, die met veel aandacht worden gedaan, maken je spieren soepeler en geven je gewrichten meer bewegingsvrijheid. Dat geeft het gevoel van ruimte en doorstroming in je lichaam.
Ademhaling
Aan de ademhaling wordt veel aandacht besteed. Je leert je ademhaling beter kennen en in te zetten om de stress van het dagelijkse leven beter aan te kunnen.
Ontspanning
Een belangrijk onderdeel van de lessen is ontspanning. Je leert te voelen waar je spanning vasthoudt en hoe die los te laten. De les wordt altijd afgerond met een ontspanningsoefening.

Je bent van harte welkom voor een proefles

Yoga groepsles

Yoga privéles 

Zwangerschapsyoga