Zwangerschapsyoga

Beleef je zwangerschap bewust

Online en op locatie

De lessen worden op dit moment tegelijkertijd op locatie en online gegeven via zoom.
Yoga is een eeuwenoud systeem van lichaamshoudingen en bewegingen
waarbij veel aandacht wordt besteed aan ademhaling en ontspanning. Aangezien juist deze zaken bij een bevalling erg belangrijk zijn, bleek yoga een uitstekende manier om je daarop voor te bereiden. Zo is uit yoga de zwangerschapsyoga ontstaan.

 

Beweeg en ontspan je lichaam

Beweging
De oefeningen zijn zowel erop gericht om tijdens je zwangerschap in een goede conditie te blijven als ook je voor te bereiden op de bevalling.
Ademhaling
Door het doen van ademhalings-oefeningen raak je vertrouwd met je ademhaling en leer je hoe je die tijdens de bevalling kunt gebruiken bij het opvangen van de verschillende soorten weeën.
Ontspanning
Via praktische oefeningen leer je te voelen waar je spanning vasthoudt en hoe die los te laten. Hoe beter je je kunt ontspannen, hoe beter je tijdens de bevalling kunt omgaan met pijn en weeën.

Bereid je voor op de bevalling

Houdingen tijdens de bevalling
In welke houding jij je tijdens de bevalling het prettigst voelt, is heel persoonlijk. Het is goed om van tevoren wat uit te proberen zodat je tijdens de bevalling sneller je draai zult vinden. Tijdens de lessen wordt dan ook nader ingegaan op diverse houdingen tijdens het opvangen van de ontsluitingsweeën en het persen en het effect daarvan op je lichaam.
De bevalling
Zwangerschapsyoga kan geen garantie geven voor een makkelijke bevalling, maar kan er wel toe bijdragen dat je de bevalling beter aankunt. Je bent zowel lichamelijk als geestelijk goed voorbereid.
Groepslessen en Privé-lessen
Er worden zowel groepslessen als privé-lessen gegeven.

Je bent van harte welkom

Lestijden zwangerschapsyoga

  • Groepslessen op donderdagavond van 20.00 tot 21.00/21.15 uur.
  • Privé-lessen op afspraak.

Tarieven groepslessen en privé-lessen

  • Groepslessen € 11,00 per les (te voldoen per maand).
  • Privé-lessen € 65,00 per uur.